Landelijke netwerkdag ‘Jong en oud – samen sterk!’

We nodigen je uit voor de landelijke netwerkdag van Netwerk DAK ‘Jong en oud – samen sterk!’ op vrijdag 1 oktober in de Jacobikerk in Utrecht. Download hier het programma.

In de coronacrisis is de dynamiek van vrijwilligers in het inloophuis, buurtpastoraat en straatpastoraat veranderd. Oudere vrijwilligers komen niet altijd vanzelf terug, nieuwe krachten zijn het team komen versterken.

Het is tijd voor herbezinning: pakken we de oude routine weer op, of kiezen we voor verandering? Dat vergt flexibiliteit van zowel de coördinator als de vrijwilligers. Hoe blijf je als vrijwilligersteam nieuwe krachten verwelkomen? Wat zijn de ongeschreven regels in het inloophuis? Hoe geef je oudere vrijwilligers een rol die hen past? Zijn er mogelijkheden voor vrijwilligers die geen gastheer of gastvrouw (meer) willen zijn? Hoe ga je in gesprek met potentiële nieuwe vrijwilligers?

Wat kun je verwachten?
In het inloophuis werken jong en oud, ervaren en nieuw, mensen van verschillende komaf, zij aan zijn. Tijdens deze netwerkdag bieden wij reflectie op en handvatten voor het werken met een diversiteit aan vrijwilligers, zodat je samen sterk kan zijn. Werken met een kleurenpalet aan mensen kan een team krachtig doen functioneren, maar de verschillen kunnen ook leiden tot verwarring, onbegrip of meningsverschillen.

Door middel van inspirerende sprekers en verdiepende workshops word je toegerust om beter samen te werken met elk type vrijwilliger van elke generatie. Je krijgt meer inzicht over wat de échte drijfveren van vrijwilligers zijn en hoe je vrijwilligers kunt werven en motiveren.

Praktisch
Datum: 1 oktober 2021
Locatie: Jacobikerk, St. Jacobsstraat 171, 3511BP Utrecht
Toegang: 35 euro voor niet-leden / 25 euro voor leden.

Meld je aan voor 27 september. Bestel hier je tickets. Leden gebruiken de kortingscode NETWERKDAG.

Download hier het programma.