Inloophuizen gaan de deur uit deze zomer!

Er zijn al mooie aanvragen binnengekomen bij het fonds ‘Door corona de deur uit’. Denk aan de aanvraag voor een bakfiets, een training voor vrijwilligers over het eropuit gaan of ideeën om bezoekers te benaderen  die sinds corona niet meer komen weer.

Stevige plannen die we vanuit Netwerk DAK met aandacht volgen.

Het fonds ‘Door corona de deur uit’ startte op 17 februari met 20 deelnemers aan de online bijeenkomst. Inloophuizen kunnen een bijdrage aanvragen om naar buiten te gaan om mensen te ontmoeten. Dat is belangrijk want inloophuizen zijn laagdrempelig, maar voor veel mensen is zelfs deze lage drempel nog te hoog. Hoe mooi is het dan om met aandacht hebben voor mensen en hun verhaal”, naar de mensen toe te gaan. Deze ontmoetingen op straat vragen om iets anders dan het ontvangen van mensen in je eigen gebouw. Netwerk DAK wil met dit noodfonds inloophuizen helpen om de stap naar buiten te zetten.

Organisaties die lid zijn van Netwerk DAK kunnen een bijdrage aanvragen van maximaal € 2500. Dit fonds is mogelijk gemaakt door Oranje Fonds en maakt deel uit van Corona Sociaal Herstelfonds.

Aanvraag indienen

Er is nog ruimte voor aanvragen, dus heb je een goed idee om de beweging naar de mensen toe te maken wees er dan snel bij. Stuur een mail of dien je aanvraag in via coronaherstel@netwerkdak.nl. Dan neem ik,  acqueline Schilling, via mail of telefonisch contact met je op.

Kijk hier voor meer informatie en download hier het aanvraagformulier.