Veerle Rooze is de nieuwe directeur van Netwerk DAK!

Dat is toch een heel bijzonder bericht, dat je niet iedere dag zo mag aankondigen; een nieuwe directeur voor onze mooie organisatie! Ik ben dan ook enorm blij en heel trots op het feit dat Veerle Rooze het team van Netwerk DAK komt versterken. Met haar ruime ervaring in het werkveld en haar uitgebreide contacten is zij echt een aanwinst voor ons groeiende netwerk. Samen met Veerle bouwen we de komende periode vol energie verder aan de koepelorganisatie Netwerk DAK met als doel continuïteit en versterking van de aangesloten inloophuizen en de buurt- en straatpastoraten.

De samenwerking met Veerle Rooze brengt weer nieuwe impulsen voor Netwerk DAK, daarvan ben ik overtuigd. Het bruist weer van de ideeën om dit waardevolle werk te bestendigen en blijvend te ondersteunen. U kunt alvast kort kennis met haar maken, want hieronder stelt zij zichzelf voor. Ik wens Veerle veel succes en ook heel veel plezier in haar nieuwe baan.

Welkom Veerle!

Namens het bestuur, Paul van Hattem (voorzitter)

Veerle stelt zich voor:

Twaalf jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met het werk van inloophuizen. Ik werkte in een gevangenis en zag dat de stap naar buiten voor veel mensen in detentie groot was. Inloophuizen waren plekken waar ze altijd welkom waren en waar er niet meteen een stempel op hen werd gedrukt. In de afgelopen jaren heb ik in Lelystad steeds kunnen ervaren hoe belangrijk dat is. Of het nu in het contact is op straat of ergens in een huis of inloopplek: het zijn vrijplaatsen.

Over mij persoonlijk: ik ben 44 jaar. Getrouwd met Emmy en wij hebben twee dochters van 7 en 9 jaar oud. Ik ben opgeleid als theoloog en bedrijfskundige, maar ik heb toch het meeste in de praktijk geleerd: van alle onverwachte ontmoetingen, de levenservaring van mensen die je tegenkomt, de weerbarstigheid: dat het altijd anders gaat dan gedacht.

Afgelopen 7 jaar werkte ik als directeur bij Stichting IDO in Lelystad. Het is heel mooi om lokaal bezig te zijn, maar ik vond het ook een grote meerwaarde hebben dat we onderdeel vormden van een veel breder netwerk. Het is fijn om niet alleen het wiel uit te vinden, om van elkaar te leren en soms elkaar ook te ondersteunen. Daar wordt het werk zoveel krachtiger van. Daarom ga ik ook met veel plezier bij Netwerk DAK aan de slag: omdat ik hoop dat we in de komende jaren samen een netwerk kunnen gaan vormen dat steunend, krachtig en zichtbaar is.

Vanaf 19 september begin ik met werken voor Netwerk DAK. Wil je me iets laten weten of heb je ideeën? Ik ben bereikbaar via: veerlerooze@netwerkdak.nl Ik kijk uit naar een vruchtbare samenwerking met al die mooie mensen die samen Netwerk DAK vormen.

Hopelijk ontmoeten we elkaar snel!

Veerle Rooze