Teruggave energiebelasting inloophuizen

Hebben jullie een eigen pand en betaal je energiekosten? Inloophuizen komen in aanmerking voor een teruggave van maximaal 50% van de energiebelasting die zij jaarlijks betalen. Deze energiebelasting wordt betaald aan de energieleverancier en staat vermeld op de jaarlijkse eindafrekening van de energieleverancier.

Voorwaarden
Instellingen die in aanmerking komen voor de teruggave zijn onder andere instellingen van religieuze of levensbeschouwelijke aard, goede doelen organisaties en dorpshuizen. Elk type instelling heeft andere voorwaarden. Het gebouw waar de energiekosten zijn gemaakt moet ten minste voor 70% voor eigen activiteiten worden gebruikt. Ook moet de eindfactuur van het energiebedrijf op naam van de instelling zelf staan. In dit stroomschema van de belastingdienst kun je precies zien of jullie in aanmerking komen voor de teruggave.

Verzoek indienen
Je kunt het verzoek om teruggave 1 keer per jaar indienen, binnen 13 weken na afloop van de verbruiksperiode waarop de eindafrekening betrekking heeft. Een verzoek indienen kan door dit formulier in te vullen en uitgeprint op te sturen naar de belastingdienst (Postbus 3091, 6401 DN Heerlen).

Hulp nodig?
Zou je graag een helpende hand willen bij het uitzoeken of jullie in aanmerking komen voor de teruggave en het indienen van de formulieren? Je kunt terecht bij de organisatie subsidiegezocht.nl. Zij zoeken uit of je recht hebt op de teruggave en verzorgen de aanvraag.

Meer weten? Kijk voor alle voorwaarden en hoe je een verzoek voor teruggaaf energiebelasting kunt indienen op de website van de belastingdienst.

gepubliceerd: 8 januari 2021