Stek Den Haag zoekt een Diaconaal Werker (13-06)

Heb jij een open oog en oor voor mensen? En heb je een groot hart voor mensen in moeilijke situaties? Dan kun je bij ons echt een verschil maken. In een wijk met de nodige uitdagingen, maar ook met veerkracht, zet jij je in voor de mensen in de buurt. Je zorgt met je aanwezigheid en handelen voor een warme en toegankelijke sfeer, waarin vrijwilligers en bezoekers tot bloei komen.

Vanwege de tijdelijke afwezigheid van de diaconaal werker van buurt-en-kerkhuis Shalom zijn we op zoek naar een Inspirerende en verbindende Diaconaal werker (v/m/x) voor 20-30 uur per week – tijdelijk, voor circa 6 maanden.

Wat ga je doen?
Je gaat werken in buurt-en-kerkhuis Shalom, onze diaconale locatie in Den Haag Zuidwest. Daar draag je bij aan het versterken van de eigenwaarde van de buurtbewoners in kwetsbare posities, door activiteiten voor en met buurtbewoners en vrijwilligers te organiseren. Voor hen ben je het aanspreekpunt. Je onderhoudt ook de contacten met ambtenaren van de Gemeente Den Haag en het bredere netwerk van organisaties in Zuidwest. Je ondersteunt de bestaande activiteiten en daarnaast is er ruimte om nieuwe activiteiten te ontwikkelen, gericht op de versterking van verbindingen tussen de buurtbewoners onderling. Je versterkt de (samenwerking tussen) vrijwilligers en je werft tijdig nieuwe vrijwilligers. Je werkt nauw samen met de winkelmanager van Voedselbankwinkel Kies!, als het gaat om bezoekers en vrijwilligers.

Wie zijn wij?
Wij willen graag het verschil maken. Stek, voor stad en kerk, wil mensen stimuleren zich met elkaar te verbinden, elkaar te beschermen, elkaar te versterken en elkaar te bezielen. Met 45 enthousiaste medewerkers en ruim 950 bevlogen vrijwilligers zetten wij ons in voor mensen in kwetsbare situaties. We zijn actief in opbouwwerk in de wijken, armoedebestrijding en individuele hulpverlening, de ondersteuning van vluchtelingen en mensen zonder geldige verblijfspapieren en in verschillende vormen van kinder- en jongerenwerk. Kijk maar eens op stekdenhaag.nl.

Buurt-en-kerkhuis Shalom staat in Den Haag Zuidwest. Een buurt waar heel de wereld woont. Uitvalsbasis voor het werk is de Shalomkerk, een baken in de veranderende wijk. Hier is iedereen welkom en er vinden veel activiteiten plaats, variërend van de voedselbankwinkel tot taallessen, naailessen, moestuinieren en het inloopspreekuur. Op dezelfde plek zijn ook Voedselbankwinkel Kies! en Kariboe Bibi, centrum voor Afrikaanse vrouwen, gehuisvest.  Circa 70 vrijwilligers zetten zich in voor deze gastvrije en laagdrempelige plek.

Wie ben jij?
Je bent een verbindend persoon, met ruime ervaring in het opzetten en begeleiden van (diaconale) projecten, bij voorkeur opgedaan in een kerkelijke of maatschappelijke organisatie. Je kunt je staande houden in een boeiende maar soms complexe grootstedelijke omgeving en kunt laten zien dat je ervaring hebt in het voeren van gesprekken met mensen met een diversiteit aan verhalen en achtergronden. Je voelt je thuis in de interculturele samenleving.

Als diaconaal werker leg je makkelijk contact en bouw je snel een relevant netwerk op. Je kunt goed improviseren en buiten gebaande kaders denken en bent flexibel in werktijden. Je vindt het leuk om met vrijwilligers samen te werken en ze te begeleiden en om vrijwilligers en bezoekers met elkaar te verbinden. Vanuit een open christelijke levensovertuiging kun je je collega’s, vrijwilligers en bezoekers bezielen.

Wat krijg je bij ons?

  • Werk in een dynamische en vrolijke organisatie van bevlogen medewerkers met hart voor mensen in moeilijke situaties;
  • ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, onder meer in de vorm van collegiale intervisie;
  • goede arbeidsvoorwaarden, w.o. een dertiende maand en vergoeding voor woon-werkverkeer, volgens de Arbeidsvoorwaardenregeling van de Protestantse Kerk in Nederland en een salaris (afhankelijk van leeftijd en ervaring) van minimaal € 2.779 en maximaal € 4.533 bruto per maand op fulltime basis (36 uur per week);
  • Een tijdelijk dienstverband voor de periode van ongeveer een half jaar.

Informatie en solliciteren:
Ben je enthousiast geworden over deze mooie functie? Dan willen we je graag ontmoeten. Stuur je motivatiebrief en cv uiterlijk op 13 juni 2023 naar Riccardo Fabrizi (managementassistent), via rfabrizi@stekdenhaag.nl.

Heb je inhoudelijke vragen, dan kun je bellen met Henriëtte Boerma (afdelingsmanager), via 070 318 1616. De eerste ronde van gesprekken willen we voeren op maandag 19 juni 2023.