Samen onze stem laten horen: ‘Stel je voor…’

"Stel je voor... dat er in ieder huis toiletpapier is, omdat een nieuw pak kopen geen punt is." "Stel je voor... dat je net hoeft te kiezen voor een warm huis of warme maaltijd." "Stel je voor... dat een kind gewoon zijn verjaardag kan vieren zonder een speciale box die hij moet aanvragen."

Reken af met armoede! Dat is de oproep van Goud van Noord, Kansfonds en heel veel andere maatschappelijke organisaties in een open brief die paginagroot in verschillende kranten werd gepubliceerd. Heel veel inloophuizen en straatpastoraten uit ons netwerk tekenden mee.

Stel je voor dat we samen deze beweging, die in de huiskamer in Rotterdam begon, groter maken en versterken. Stel je voor dat we komend jaar inzetten op het doorbreken van de stilte.

Lees hier de hele brief 

Ook bezoekers tekenen mee

Heel mooi dat er ook een hele lijst met handtekeningen binnen kwam van bezoekers van een inloophuis die niet zo snel op internet iets zouden zetten, maar zich wel erg herkenden in de brief. Dat vonden we een prachtig idee.

Fysiek ondertekenen

De ondertekening van de open brief kan nog steeds. Dat kan digitaal, maar ook fysiek. Teken je mee? In het bijzonder ook een oproep aan bezoekers om de open brief te tekenen. Bijvoorbeeld via een fysieke inschrijflijst. Die kun je hier downloaden en mag je opsturen naar Netwerk DAK.

Een foto van de fysieke lijst kan je sturen naar info@netwerkdak.nl of stuur de lijst naar Mariahoek 17, 3511 LG Utrecht.

De brief digitaal ondertekenen kan via de website van het Kansfonds: https://www.kansfonds.nl/teken-mee/ 

Meehelpen

Je kunt heel eenvoudig helpen:

Door mensen handtekening te vragen die geen toegang hebben tot computer of dat niet snel zouden doen.

Door, als je geraakt bent door het initiatief en het mee verder wil brengen, even contact te zoeken: dat kan met Veerle Rooze (veerlerooze@netwerkdak.nl) of met Gerlinda Robbertsen (gerlinda@goudvannoord.nl)