Onderzoek Netwerk DAK: Energielasten inloophuizen soms drie tot vijf keer zo hoog

De energiekosten van sommige inloophuizen worden komend jaar drie tot vijf keer zo hoog. Dat blijkt uit een steekproef van Netwerk DAK onder meer dan 25 inloophuizen. Bereid je daarom goed voor, zodat je weet welke energielasten jouw inloophuis kan verwachten.

Een penningmeester die in de steekproef meedeed en daarvoor zijn energieverbruik opzocht, concludeerde: ‘Het is wel even schrikken voor de komende maanden!’

Vaker dicht

De stijgende energiekosten zijn nu al op verschillende manieren in inloophuizen door heel Nederland merkbaar. Het ene inloophuis besluit de openingstijden aan te passen, voor een ander wordt de prijs van wijkmaaltijden hoger. Dat terwijl inloop en ontmoetingsplekken deze winter extra belangrijk zijn voor mensen die hun energierekening niet kunnen betalen.

Webinar: Stijgende energielasten? Bereid je voor!

Op donderdag 15 december van 16.00 – 18.00 organiseert Netwerk DAK in samenwerking met Arcadis, KNHM Foundation en Greenchoice een webinar met alle belangrijke informatie op een rij. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, ook als je verwacht dat de stijgende energieprijs voor jouw inloophuis geen gevolgen heeft.

In de webinar komen de volgende vragen aan de orde:
– Hoe krijg ik goed in beeld of de energiekosten voor ons inloophuis omhoog gaan?
– Kunnen er onverwachtse kosten komen waar ik rekening mee moet houden, ook als de energiekosten inbegrepen zijn in de huur?
– Hoe brengen we het energieverbruik naar omlaag?
– Welke mogelijkheden zijn er voor extra financiering voor onze energiekosten?

Aanmelden

Meld je aan via info@netwerkdak.nl.

Ter voorbereiding op de webinar vragen we deelnemers om een korte vragenlijst in te vullen over het energieverbruik van jouw inloophuis. Na afloop krijgt elk inloophuis een individuele analyse toegestuurd met een schatting van de kosten voor de komende periode.