Netwerk DAK zoekt een Projectleider Netwerkontwikkeling (07-05)

Netwerk DAK verbindt, versterkt en vertegenwoordigt 150 inloophuizen, buurt- en straatpastoraten door heel Nederland. Voor de verdere uitbouw van ons landelijk netwerk van inloophuizen, buurt- en straatpastoraat zijn we op zoek naar een

Projectleider Netwerkontwikkeling (24 – 32 uur)

Als projectleider Netwerkontwikkeling ontmoet, verbind en ondersteun je de werkers van inloophuizen, buurt- en straatpastoraten door heel Nederland. Je houdt de vinger aan de pols bij de lokale organisaties en bent hun eerste aanspreekpunt. Je ziet mogelijkheden om de onderlinge verbindingen te versterken, zorgt dat lokale organisaties elkaar leren kennen, van elkaar leren en op eenvoudige, en soms ook op creatieve, manieren ervaringen kunnen uitwisselen. Op deze manier kunnen zij zo goed mogelijk, op hun eigen manier en plaats, een plek bieden voor mensen in een kwetsbare situatie.

Wat ga je doen?

  • Je bent een spin in het web van het netwerk, makkelijk benaderbaar. Lokale plekken benutten je als vraagbaak voor waar men in de alledaagse praktijk tegenaan loopt. Dit kunnen praktische vragen zijn, maar ook inhoudelijke vragen op het gebied van organisatie, fondsenwerving, vrijwilligersbeleid of zingeving. Je signaleert en denkt mee, verbindt en verwijst door.
  • Je organiseert (regionale) activiteiten en ontmoetingen die ervoor zorgen dat de lokale organisaties in ons netwerk elkaar beter leren kennen, van elkaar kunnen leren en ervaringen uitwisselen.
  • Je weet wat er speelt in het netwerk. Je herkent waar kansen voor vernieuwing en verdere ontwikkeling zitten, ondersteunt de coördinatoren van lokale plekken daarbij en stimuleert uitwisseling en experiment. Je hebt oog voor de actualiteit en organiseert eenmalige activiteiten en kennisuitwisseling daarrond.
  • Je organiseert mogelijkheden voor training en scholing. Daarnaast zorg je ervoor dat bestaande trainingen van partners toegankelijk zijn voor en toepasbaar zijn op het werk in inloophuizen. Indien nodig ontwikkel je in afstemming met samenwerkingspartners nieuw aanbod.

Wie we zoeken

  • Je bent een hartelijke en nieuwsgierige persoonlijkheid, empathisch en uitnodigend. Je kunt goed doorvragen en analyseren en herkent ‘de vraag achter de vraag’.
  • Je bent gericht op samenwerking, zowel in het team van Netwerk DAK, in het samen optrekken met werkers uit ons netwerk als in contact met externe relaties.
  • Je bent ‘down to earth’, praktisch en concreet. Je waardeert de verscheidenheid en eigenheid van de lokale plekken en weet daarbij aan te sluiten. Een relationele werkwijze vanuit de presentiebenadering ligt dicht bij je hart.
  • Je hebt ruime ervaring in een context waar gewerkt wordt met mensen in een kwetsbare situatie.
  • Je hebt minimaal een HBO-werk- en denkniveau. Ervaring met training en scholing is een pré.
  • Je hebt een lerende houding. Netwerk DAK heeft een team in ontwikkeling en ook deze functie is nieuw. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en je vindt het leuk om te helpen bij de verdere ontwikkeling van de organisatie.

Wat wij bieden

  • Het betreft een functie van 24 tot 32 uur per week. Wij bieden een tijdelijk contract voor een jaar, met uitzicht op verlenging.
  • De functie is ingeschaald in schaal 10 op basis van een 36-urige werkweek. Wij volgen de arbeidsvoorwaardenregeling van de Protestantse Kerk in Nederland. De functiewaardering, het pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden en de onkostenvergoeding voor woon-werkverkeer en dienstreizen zijn hierop gebaseerd.
  • Opleiding en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Daarin ondersteunen we en denken we graag mee.
  • Een werkplek dicht bij het Centraal Station in Utrecht en veel reizen naar lokale inloophuizen. We werken verspreid over het land en vinden het belangrijk om als team regelmatig in Utrecht samen te werken.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Veerle Rooze, directeur Netwerk DAK, T 06 – 163 116 37 (niet op vrijdag), E veerlerooze@netwerkdak.nl.

Solliciteren

Interesse? Graag ontvangen we je sollicitatiebrief met CV uiterlijk op 7 mei 2023. De brief kan verstuurd worden naar Jasmijn Olk, jasmijnolk@netwerkdak.nl. De eerste gesprekken staan gepland op dinsdag 16 mei. De tweede ronde gesprekken zal plaatsvinden op woensdag 24 mei 2023.

 

Over Netwerk DAK

Netwerk DAK verbindt, versterkt en vertegenwoordigt het landelijke netwerk van 150 inloophuizen, buurt- en straatpastoraat. Het is een veelkleurig netwerk met een grote diversiteit van grootte, aantal beroepskrachten en spreiding over het land. Wat bindt, is de relationele benadering van waaruit gewerkt wordt. Inloophuizen, buurt- en straatpastoraat bieden een plek voor mensen in een kwetsbare situatie die vaak nergens anders gehoord worden. De overtuiging dat ieder mens waardevol is en recht heeft op een menswaardig bestaan is leidend voor het werk.