Inloophuizen Schiedam zoeken coördinator (22-01)

Voor de Stichting Missionair Centrum Schiedam is de Mobiliteitspool van de Protestantse Kerk in Nederland op zoek naar een Coördinator inloophuizen Schiedam voor 24-32 uur per week.

Bij de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland ondersteunen wij met hart en ziel de kerk en iedereen die daarbinnen werkt. Daarnaast verrichten wij aansprekende activiteiten in binnen- en buitenland om christelijke gemeenschappen te helpen zichtbaar te
zijn in hun omgeving. En dat biedt mooie kansen voor professionals.

Als Coördinator/presentiewerker voor drie inloophuizen in Schiedam kom je in dienst van de mobiliteitspool van de Protestantse kerk en word je uitgeleend aan de Interkerkelijke Stichting Missionair Centrum Schiedam.

Inloophuizen Schiedam

De drie inloophuizen in Schiedam werken steeds meer samen. ‘De Wissel’, De Weerklank’ en ’t Huis te Poort’ bieden een plek voor de kwetsbare mensen in de samenleving. Ontmoeting en bezinning, daar draait het om. Eenzaamheid en armoede zijn thema’s die in Schiedam breed bekend zijn. Als coördinator/presentiewerker onderhoud je samen met de vrijwilligers de bestaande activiteiten.

Je gaat op onderzoek uit in de omgeving en gaat in gesprek met mensen in stad en buurt. De bedoeling is dat dit leidt tot bijeenkomsten en activiteiten die aansluiten bij de behoeften van een breed publiek. Hierbij kan gedacht worden aan activiteiten die bijdragen aan levenskwaliteit, zingeving en spirituele ontwikkeling.

Door het enthousiasmeren, stimuleren en motiveren van de medewerkers en de bezoekers worden de activiteiten aangejaagd. Je organiseert pastorale ondersteuning voor de bezoekers en buurtbewoners die daaraan behoefte hebben. In deze functie word je een spin in het web in de Schiedamse samenleving en werk je aan het opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk.

Wat verwachten wij van jou?

Je bent ondernemend en aarzelt niet om in de buurt samen met de vrijwilligers nieuwe wegen te zoeken, je kunt verbinden en vernieuwen met een nieuwe outreachende aanpak.

Vanzelfsprekend ben je een mensenmens, een netwerker en creatief. Je bent bekend met diverse vormen van buurt- en straatpastoraat en weet deze in te zetten. Je bent in staat om te zorgen voor een stabiele en veilige sfeer voor de vrijwilligers en de bezoekers in een dynamische stadsomgeving, waardoor de kwaliteit van het werk wordt verhoogd en de continuïteit geborgd.

Je hebt een relevante HBO-opleiding op sociaal agogisch gebied en beschikt over pastorale kwaliteiten. Wij vinden het belangrijk dat je meelevend lid bent van de Protestantse Kerk in Nederland.

Wat mag jij van ons verwachten?

Wij bieden jou een uitdagende functie in een dynamische stadsomgeving waarin je de kans krijgt om je passie te ontwikkelen en van betekenis te zijn voor anderen. Je werkt samen met 40 vrijwilligers op drie mooie locaties waaruit het werk wordt opgebouwd. Naast begeleiding vanuit de Mobiliteitspool is er een bestuurlijke werkgroep van de stichting aan wie je verantwoording aflegt.

Het salaris is conform de Arbeidsvoorwaardenregeling voor kerkelijke medewerkers van de Protestantse Kerk in schaal 9 (minimaal € 2.779 en maximaal € 4.005 bruto per maand) bij een fulltime dienstverband). Daarnaast ontvang je vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%). Het gaat om een contract voor 1 jaar met de mogelijkheid van verlenging tot drie jaar.

Geïnteresseerd?

Wil je nadere informatie? Neem dan contact op met Ds. Hans van der Linden, tel. 06-49430951 of met Heleen Haasdijk, consulent mobiliteit Protestantse Kerk in Nederland via h.haasdijk@protestantsekerk.nl of tel. 030-8801508.

Wil je direct reageren? Stuur dan je motivatie en cv uiterlijk 22 januari a.s. naar vacatures@protestantsekerk.nl t.a.v. Lydia Struik, HR adviseur, o.v.v. vacaturenummer 2023-002.