Aanpak dak- en thuisloosheid op de landelijke agenda: wat kan jij doen?

Op 22 november vinden de nieuwe verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. Hoog tijd dat de aanpak van dak- en thuisloosheid een belangrijke plek gaat krijgen in zoveel mogelijk partijprogramma’s!

Door heel Nederland merken lokale organisaties een zorgwekkende stijging in het aantal mensen dat dreigt dak- en thuisloos te worden. Daarom is het belangrijk dat de aanpak van dak- en thuisloosheid meer aandacht moet krijgen: in de partijprogramma’s van politieke partijen tijdens de landelijke verkiezingen én in de gemeente. Ook in het dagelijks werk van inloophuizen, buurt- en straatpastoraat zien we hoe nodig dat is.

Brief aan politieke partijen

Samen met meer dan twintig andere belangenorganisaties stuurde Netwerk DAK deze brief aan de politieke partijen met aanbevelingen voor het blijvend voorkomen van dakloosheid in Nederland en het terugdringen van het huidige aantal dakloze mensen. De punten in de brief kunnen programmacommissies van politieke partijen overnemen in hun eigen programma. Het is daarmee een mooi, praktisch instrument om onder de aandacht te brengen bij politieke partijen.

Lees de brief hier

Hoe kun je als lokale organisatie helpen?

Door onze lokale krachten te bundelen kunnen we de boodschap in deze brief nog verder verspreiden. Gezamenlijk hebben we een groot en uitgebreid netwerk dat we kunnen inzetten.

Hoe kun je helpen?

1. Schakel je lokale politieke contacten en netwerk in

Raadsleden zitten vaak dicht bij het vuur van een politieke partij. Zij hebben vaak directer toegang, ook als het gaat om landelijk beleid. Je kunt de brief bij hen onder de aandacht brengen.

2. Ken je mensen in programmacommissies of in landelijke structuren van politieke partijen? Laat het ons dan weten!

3. Denk met ons mee

De brief is in de eerste instantie gericht aan de landelijke politieke partijen. Als inloophuis, straatpastor of maatschappelijke organisatie kun je veel doen om thema’s hoger op de agenda van de gemeenteraad en de gemeentelijke overheid te krijgen. Netwerk DAK gaat de komende tijd verder met dit thema aan de slag. Ben je hier zelf veel mee bezig en denk je graag mee? Of zou je meer willen doen bij jouw lokale gemeente? Laat het ons dan weten via info@netwerkdak.nl.