Directeur Netwerk DAK (15-05)

Voor de versterking van de organisatie heeft Netwerk DAK op dit moment twee vacatures. We zoeken een daadkrachtige directeur en een gedreven stafmedewerker als aanvulling op het huidige team, zodat we de komende periode verder kunnen bouwen aan de versterking en verbinding van het netwerk van lokale inloophuizen, buurtpastoraat en straatpastoraat in Nederland.

 

NETWERK DAK ZOEKT EEN DIRECTEUR

 

Netwerk DAK is het landelijk netwerk van inloophuizen, buurt- en straatpastoraat. De lid-organisaties zetten zich in voor de meest kwetsbare groepen in onze samenleving . Het zijn lokale plekken, waar dak – en thuislozen als mens gezien worden en hun kwaliteiten kunnen laten zien, waar individuele problemen  worden opgepakt, waar eenzamen weer sociale contacten opdoen en waar ieder mens telt.

Inmiddels maken 150 aangesloten organisaties deel uit van het netwerk. De missie van Netwerk DAK is het verbinden, versterken en vertegenwoordigen van de aangesloten lid-organisaties. Netwerk DAK biedt specifieke ondersteuning en advies, organiseert uitwisseling en maakt zich, als spreekbuis, sterk voor het totale werkveld en daarmee voor de kwetsbare groepen in onze samenleving.

Netwerk DAK zoekt een daadkrachtige en verbindende directeur die naar buiten toe het boegbeeld van de organisatie is en het aanspreekpunt voor het bestuur. In samenspraak met het bestuur bepaalt de directeur de strategie en het beleid van de organisatie. Tevens geeft de directeur leiding aan een klein team van stafmedewerkers en een management-assistent. Het kantoor van Netwerk DAK is gevestigd in Utrecht.

De beoogde directeur is inhoudelijk gedreven om van betekenis te zijn voor dit bijzondere werkveld en een bijdrage te leveren aan de door-ontwikkeling van Netwerk DAK als koepelorganisatie voor het aangesloten netwerk. Hij/zij is een mensgericht manager die zowel intern als extern weet te verbinden en te overtuigen. De nieuwe directeur benadert het werk vanuit een oecumenische houding.

Het betreft een functie voor 24-32 uur per week.

U kunt uw motivatiebrief en CV uiterlijk 15 mei 2022 toezenden aan Paul van Hattem, voorzitter Netwerk DAK, p.v.hattem@upcmail.nl. Meer informatie kunt u verkrijgen via Paul van Hattem, telefoonnummer 06 51247093. De gesprekken staan gepland op 20 mei.