De Bakkerij Leiden zoekt een Projectmedewerker M25 (01-03)

Diaconaal Centrum De Bakkerij is sinds 1986 een eigentijds kerkelijk centrum voor hulpverlening aan mensen in nood, midden in de stad Leiden.

Thuisplek van de Diaconie Protestantse gemeente Leiden en de Rooms Katholieke Diaconie Leiden, die in nauwe samenwerking met partnerorganisaties, ‘helpen waar geen helper is’. Behalve beide diaconieën hebben nog ruim 20 andere hulpverlenende organisaties en projecten hun kantoor in De Bakkerij. De Diaconie Protestantse gemeente Leiden is per direct op zoek naar: Projectmedewerker M24 (parttime, 24 uur)

Onze uitdaging

Jaarlijks dagen wij ruim 300 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar uit om de Acht Werken van Barmhartigheid in praktijk te brengen via acties en activiteiten voor en met de meest kwetsbare groepen in onze regio.

Behalve de leeftijd kent M25 geen drempels om mee te doen. Of je gelovig bent of niet, christen, moslim of hindoe, je bent van harte welkom. Want andere mensen kunnen en willen helpen is immers niet aan geloof of levensbeschouwing gebonden.

M25 Leiden organiseert activiteiten voor jongeren, door jongeren.

Er is voldoende begeleiding, maar ook alle ruimte voor eigen plannen en ideeën. M25 Leiden organiseert voor scholen van het voortgezet onderwijs en kerkelijke jongerengroepen in Leiden e.o.:

  • projectdagen
  • stageweken
  • een lintstage

Afhankelijk van de beschikbare tijd, zijn jongeren zelf betrokken bij de planning, organisatie, fondswerving en begeleiding van een activiteit. Steeds opnieuw proberen we waar mogelijk grenzen te verleggen en jongeren kennis te laten maken met een wereld die hen vaak onbekend is.

Een kerstdiner organiseren voor 200 dak- en thuislozen, een maaltijd maken voor de bewoners van het Inloophuis Psychiatrie, een quiz bedenken voor de bewoners van een zorgcentrum, samen met ongedocumenteerden een tuin opknappen van een opvanghuis of een theatervoorstelling maken rond jongeren die moeite hebben om uit de kast te komen.

Pittig en uitdagend, maar ook zonder meer de moeite waard.
Neem jij de uitdaging aan?

Wij bieden jou:

• Een afwisselende en dynamische functie met ruimte voor eigen ideeën,
kruisbestuiving met andere projecten, doelgroepen en vormen
• Een fijne werkplek in een klein, informeel bevlogen en gezellig team
• Arbeidsvoorwaarden conform de regeling kerkelijk medewerkers van de Protestantse Kerk Nederland. De functie is ingedeeld in schaal 8, afhankelijk van kennis en ervaring. De CAO kent een eindejaarsuitkering en pensioenregeling

Wij zoeken in jou iemand die:

• Een relevante opleiding heeft op minimaal Hbo-niveau
• Goede communicatieve eigenschappen heeft (mondeling, schriftelijk, digitaal), met gemak en enthousiasme netwerkt en contact onderhoudt met leerlingen, docenten en maatschappelijke partners
• Affiniteit heeft met jeugd en (kerkelijke)hulpverlening aan kansarme groepen
• Goed zelfstandig kan werken en inzicht heeft in wie en wat er nodig is
• Die de voortgang bewaakt, de lange termijnplanning overziet, inspeelt op de actualiteit en oog heeft voor vernieuwende activiteiten
• Respect heeft voor en affiniteit heeft met verschillende religies en vormen van geloven, instemt met de diaconale idealen van De Bakkerij
• Kennis heeft van of ervaring met DTP/ grafische programma’s

Solliciteren

Voor verdere informatie en een functieomschrijving verwijzen wij je graag naar onze website www.debakkerijleiden.nl en www.m25leiden.nl

Je sollicitatie met CV zien wij graag vóór 1 maart a.s. tegemoet, de eerste gespreksronde zal plaatsvinden op dinsdag 14 maart.

Contactgegevens
Diaconaal Centrum De Bakkerij
Judith van den Berg-Meelis, diaconaal predikant
Oude Rijn 44 b
2312 HG Leiden
071-514 49 65
info@debakkerijleiden.nl