Annahuis Breda zoekt een Jurist(e) team bestaansrecht

Jurist(e) team bestaansrecht

Werk je graag samen in een klein, betrokken team? En heb je kennis van verblijfsrecht?
Wat ga je doen?

Je komt bij ons in een gezellig team terecht. De sfeer in huis is warm, informeel en soms een beetje chaotisch. In het Annahuis werken 3 beroepskrachten en zo’n 25 vrijwilligers. 1 beroepskracht en 2 vrijwilligers vormen momenteel samen ‘team bestaansrecht’, een juridisch team gespecialiseerd in vreemdelingen- en EU-recht. Zij bieden vaak langdurige en intensieve begeleiding bij allerlei hulpvragen als gevolg van het ontbreken van identiteitspapieren en/of verblijfsrecht. Gesprekken voeren, onderzoek doen, signaleren, samenwerken met advocaten en voorlichting geven aan ketenpartners; het werk is heel divers. Als jurist(e) doe je mee met deze reguliere werkzaamheden. Inhoudelijk draag je hierbij de verantwoordelijkheid en ondersteun je de vrijwilligers daarin. Dankzij jouw juridische kennis kan de andere betrokken beroepskracht zich meer richten op maatschappelijke vragen en emotionele ondersteuning van de betrokken bezoekers en vrijwilligers. Afhankelijk van je eigen talenten, wensen en ideeën kan je in overleg verder vormgeven aan je taken.

Het Annahuis

Het Annahuis is een laagdrempelige ontmoetingsplek in Breda. Iedereen is bij ons welkom. Ons doel is dat iedereen gezien wordt, tot zijn recht komt en zijn of haar talenten ontwikkelt. Er komen allerlei bezoekers op de inloop voor een kopje koffie, een luisterend oor of een hulpvraag. Veel bezoekers hebben te maken met armoede, verslaving of dakloosheid. Er komen steeds vaker mensen zonder papieren en/of verblijfsrecht. Het betreft o.a. arbeidsmigranten uit Europa die hun werk en woning hebben verloren. Of mensen die problemen hebben gekregen met hun verblijfsvergunning of deze kwijt zijn geraakt. Vaak mogen deze mensen geen beroep doen op de algemene basisvoorzieningen. Het Annahuis zet zich ervoor in om deze groep toegang te laten krijgen tot basisrechten als medische zorg, rechtshulp en (zo mogelijk) sociale voorzieningen. Daarnaast kan advies en informatie over verblijfsrecht worden gegeven en, indien nodig, worden doorverwezen.

Jij bent:
● Iemand die met een open en geïnteresseerde houding naar mensen wil luisteren;
● Iemand met een positieve instelling en reflecterend vermogen;
● Iemand die zich betrokken voelt bij de mensen die veelal in de marge van de maatschappij leven;
● Iemand die beschikt over kennis en ervaring op het gebied van (het ontbreken van of
problemen met) verblijfsrecht, en deze ook wil uitbreiden;
● Iemand die het team bestaansrecht kan coördineren en de verantwoordelijkheid draagt voor de juridische begeleiding van casussen;
● iemand die 1 dag of 2 dagdelen per week kan werken op maandag tot en met donderdag.

We zoeken iemand die beschikt over:
● Hbo of academisch werk- en denkniveau;
● Juridische opleiding is een pre;
● Kennis van vreemdelingenrecht en Europees recht;
● Ervaring met werken met mensen met verblijfsrechtelijke problematiek;
● Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
● Goede communicatieve en digitale vaardigheden en ervaring met werken in teamverband,;
● Stressbestendigheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheidsgevoel;
● Betrokkenheid en een groot inlevingsvermogen (maar die ook grenzen kan bewaken).

Wij bieden:
● Een enthousiast en vriendelijk team;
● Een unieke werkplek waar je veel verschillende mensen leert kennen en waar geen dag hetzelfde is;
● Een aanstelling op projectbasis voor 2 jaar, 8 uur per week met mogelijke verlenging van het project;
● Een bruto maandsalaris, afhankelijk van ervaring en leeftijd, CAO Sociaal Werk, minimum schaal 8, trede 1, €2946,- en maximum schaal 9, trede 13, €4445,- (fulltime basis)

Meer informatie:

Enthousiast geworden? Solliciteer dan op deze vacature via s.vrins@annahuis.nl. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in het Annahuis, Haagweg 3 te Breda.

Inhoudelijke informatie, de projectomschrijving en verantwoording over 2022 is op te vragen bij stafmedewerkster Sylvia Vrins, s.vrins@annahuis.nl, tel. Annahuis: 076-5217964. Overige informatie bij voorzitter Franck Ploum, mail@franckploum.nl.