Al het goede gewenst voor 2023!

Wat een jaar was 2022. Corona vroeg al veel van bezoekers van inloophuizen en mensen die op straat leven. In de loop van 2022 merken we hoe mensen financieel steeds meer klem komen te zitten door stijgende prijzen. De hulpvragen nemen toe. Wasmachines en douches in inloophuizen worden meer gebruikt. Er is meer vraag naar noodhulp en mensen komen niet alleen vanwege de gezelligheid naar huiskamers, maar ook vanwege de warmte. Het is een zorgwekkende ontwikkeling die ook in 2023 zal vragen om alle zeilen bij te zetten.

Ook voor Netwerk DAK zelf is 2022 een jaar met veel beweging. Er komen nieuwe plannen voor de verdere ontwikkeling van Netwerk DAK als koepelorganisatie. Tijdens verschillende gesprekstafels en bij verdiepende interviews denken mensen uit het hele land mee over wat nuttig en nodig is en hoe we ons werk gezamenlijk beter op de kaart kunnen zetten. Er is een belangrijke rode draad: er is grote interesse in meer samenwerking. Het is inspirerend om elkaar beter te leren kennen en van elkaars ervaring gebruik te maken. En ook: regel niet te veel van bovenaf, maar help en steun elkaar.

Wat kun je van Netwerk DAK verwachten in het nieuwe jaar? We willen in het komend jaar veel onderlinge ontmoetingen gaan organiseren. Daarnaast houden we je op de hoogte van actuele ontwikkelingen die relevant zijn voor het werk. Dit doen we via de nieuwsbrief, webinars en de website. En we willen nieuwe ontwikkelingen stimuleren. Om dat te kunnen hopen we in het eerste deel van 2023 het team van Netwerk DAK uit te breiden en vragen we partners in het netwerk om mee te helpen.

Help je mee?

Hoe meer mensen van zich laten horen en hun ervaringen delen, hoe relevanter Netwerk DAK kan zijn.  Dus:

  • Loop je ergens tegenaan? Heb je een vraag?
  • Heb je iets moois ontwikkeld?
  • Heb je een idee, maar heb je meer mensen nodig om er mee aan de slag te kunnen?
  • Zou je ergens wel eens wat langer stil bij willen staan? (en dan het liefst gezamenlijk…)

Meld het ons! Want zo vormen we samen een sterk en betekenisvol netwerk!

We wensen je een hoopvol en verbindend 2023!

Veerle Rooze,
Directeur Netwerk DAK