WBTR en goed besturen

Per 1 juli 2021 is de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) van kracht geworden. De wet is vooral bedoeld om een proces van bewustwording op gang te brengen onder bestuurders om hun taak goed te doen. Netwerk DAK helpt de gevolgen van de WBTR in kaart te brengen.
Netwerk DAK zette alles overzichtelijk op een rij.

Modelstatuten

Misschien moeten de statuten worden aangepast om aan de nieuwe wet te voldoen. Of misschien is het nodig om aanvullende afspraken vast te leggen in een huishoudelijk regelement. Netwerk DAK heeft een model statuten en een model huishoudelijk reglement laten maken. Voor aangesloten organisaties zijn deze gratis beschikbaar. Mail naar info@netwerkdak.nl en ze worden toegezonden.

Helpdesk

Netwerk DAK helpt met bekijken wat de WBTR voor jouw organisatie betekent. Neem contact op met info@netwerkdak.nl als je een vraag hebt over de WBTR, statuten of huishoudelijk reglement. Ook met vragen over de verplichte anbi-formulieren, het UBO-register, het oprichten van een stichting, het maken van een beleidsplan of spciale veiligheid kun je contact opnemen.

Alles op een rij

Checklist WBTR korte versie
Checklist WBTR lange versie
Model statuten en model huishoudelijk reglement opvragen via info@netwerkdak.nl