Fonds ‘Door corona de deur uit’

Vijftien inloophuizen zijn inmiddels gestart met ontmoeten buiten het inloophuis. Ze merkten dat te veel mensen voor wie het inloophuis bedoeld is, toch niet over de drempel komen. Hoe laagdrempelig je het ook maakt. Coronatijd maakte dat erger. Het fonds “Door corona de deur uit” speelde daar op in. Voor experimenten, hulpmiddelen en training om zelf naar de mensen toe te gaan!
Niet iedereen komt naar het inloophuis, daarom is het goed om naar buiten te gaan. De drempel is voor veel mensen te hoog om naar binnen te gaan. “Niets is zo ongemakkelijk als een kopje koffie te drinken.” Niet iedereen voelt zich thuis, niet iedereen wil naar groepsbijeenkomsten, mensen met weinig sociale contacten vinden het moeilijk om zelf hun weg naar het inloophuis te vinden. Deze mensen kun je veel makkelijker bereiken door ze aan te spreken op de plekken waar ze toch al komen. Als de vluchtige contacten regelmatig voorkomen dan groeit er een band, en dan is er een kans dat er verdieping plaatsvindt. Blijf niet wachten tot iemand komt, maar ga naar te mensen toe – wees zichtbaar in de wijk.
Organisaties die lid zijn van Netwerk DAK konden een bijdrage € 2500 aanvragen.
Helaas is het op dit moment niet meer mogelijk om een aanvraag in te dienen. In het najaar volgt een online presentatie van de ervaringen van degenen die de deur zijn uitgegaan. Heb je nu alvragen? Stuur een email naar coronaherstel@netwerkdak.nl.
Dit fonds is mogelijk gemaakt door Oranje Fonds en maakt deel uit van Corona Sociaal Herstelfonds.