Fonds ‘Door corona de deur uit’

Tien inloophuizen willen inmiddels starten met ontmoeten buiten het inloophuis. Ze merken dat te veel mensen voor wie het inloophuis bedoeld is, toch niet over de drempel komen. Hoe laagdrempelig je het ook maakt. Coronatijd maakte dat erger. Daarom is er nu het fonds “Door corona de deur uit”. Voor experimenten, hulpmiddelen en training om zelf naar de mensen toe te gaan!
Niet iedereen komt naar het inloophuis, daarom is het goed om naar buiten te gaan. De drempel is voor veel mensen te hoog om naar binnen te gaan. “Niets is zo ongemakkelijk als een kopje koffie te drinken.” Niet iedereen voelt zich thuis, niet iedereen wil naar groepsbijeenkomsten, mensen met weinig sociale contacten vinden het moeilijk om zelf hun weg naar het inloophuis te vinden. Deze mensen kun je veel makkelijker bereiken door ze aan te spreken op de plekken waar ze toch al komen. Als de vluchtige contacten regelmatig voorkomen dan groeit er een band, en dan is er een kans dat er verdieping plaatsvindt. Blijf niet wachten tot iemand komt, maar ga naar te mensen toe – wees zichtbaar in de wijk.
Organisaties die lid zijn van Netwerk DAK kunnen maximaal € 2500 aanvragen. Heb je vragen? Stuur een email naar coronaherstel@netwerkdak.nl.
Dit fonds is mogelijk gemaakt door Oranje Fonds en maakt deel uit van Corona Sociaal Herstelfonds.
 
Kijk hier voor meer informatie en download hier het aanvraagformulier.