Straatpastoraat Amersfoort

Heb je iets op je hart? (iets moois, leuks, een verhaal, je verdriet, je kwaadheid, je geloof, je ongeloof, je hoop of je wanhoop of alles wat ik niet kan bedenken....) Wil je dat bij mij neerleggen? Het straatpastoraat is er omdat we er dan graag voor je willen zijn. Omdat we iedereen graag willen horen en zien in onze samenleving. Waar je ook bent: op straat, ergens in de inloop, of misschien onderweg naar onderdak of in een opvanghuis. Je vindt me op straat, in de Inloop (Smallepad 4), op dinsdag om 11.00 uur op Kleine Haag 1-3 en op andere plekken waar straatmensen veel komen. Of op mijn werkplek: Zuidsingel 5 in het centrum van Amersfoort. Je kunt me ook bellen: 06 53329940. Bernadette van Dijk en Cis de Hoop

Straatpastores

10 jaar Straatpastoraat: een feestje

In maart 2018 vierden we het 10-jarig bestaan van het straatpastoraaat in Amersfoort én het 10-jarig jubileum van onze pastor. We kijken terug op een prachtige bijeenkomst! Opnieuw zijn we onder de indruk hoezeer het Straatpastoraat gedragen wordt door de stad, de omgeving, haar mensen en gemeenschappen. Geweldig! Zo’n 80 mensen vierden met ons mee, waarvan een kleine 20 van en via de straat. Veel anderen kennen we uit kerken, hulpverleningsorganisaties en politiek. Om deze gelegenheid extra inhoud te geven vroegen we aan mensen van de straat om een dierbare plek te laten zien. We filmden die bezoeken zelf, gewoon met een telefoon. Tijdens de bijeenkomst ging de film in première. Kijk hier naar het ontroerend filmpje waarin Peter, Paul en Piet hun dierbare plekken lieten zien.

En… onze filmsterren waren er om dank en bewondering te oogsten, voor de een wat makkelijker te ontvangen dan voor de ander. Dank komt ook toe aan de mensen van de Johanneskerk die -weer- zo gastvrij waren, en Rommy en Frans die voor al die gasten hebben gekookt. Hulde! De diaconie van de Hervormde Gemeente Baarn kwam een cheque brengen van meer dan € 6000, bijeengebracht in hun Kerstactie.

Naam en adres

Straatpastoraat Amersfoort
Zuidsingel 5
3811 HA, Amersfoort