Paul van Hattem nieuwe voorzitter bestuur Netwerk DAK

Op 1 september is Paul van Hattem benoemd tot voorzitter van Netwerk DAK. Hij volgt daarmee Piet Kuiper op, die na een lange periode als voorzitter nu als secretaris binnen het bestuur verdergaat. Wij danken Piet voor zijn inzet.

Piet Kuijper

Oud-voorzitter Piet Kuijper ontvangt bloemen als dank voor de vele jaren inzet.

Paul van Hattem

Paul van Hattem

 

De nieuwe voorzitter Paul van Hattem stelt zich voor en vertelt over zijn visie en ambities:

Het is mooi en waardevol om iets voor een ander te kunnen betekenen! Met die gedachte sta ik in het leven. Als kersverse nieuwe voorzitter van Netwerk DAK hoop ik dat op mijn manier in de praktijk te brengen. Even voorstellen. Mijn naam is Paul van Hattem, ben 51 jaar en woon samen met mijn gezin in Papendrecht. Ik werk al ruim 25 jaar in het openbaar bestuur, waar ik mij vooral met sociaal-maatschappelijke vraagstukken heb beziggehouden. Daarnaast ben ik al lange tijd vrijwillig actief in het werkveld van Netwerk DAK. Ik was o.a. voorzitter van het bestuur van MST in Tilburg en twee jaar geleden stapte ik in het bestuur van Netwerk DAK. Hierin zie je ook mijn drijfveren terug, christelijke waarden zijn mij met de paplepel ingegoten. Naastenliefde, barmhartigheid en rechtvaardigheid zijn oude en bekende woorden die vandaag de dag nog niets aan zeggingskracht hebben verloren. We hebben deze woorden, omgezet in daden, keihard nodig om samen een betere wereld te maken.

Het werk in de inloophuizen, buurtpastoraat en straatpastoraat is daar een sprekend voorbeeld van. Het gaat over mensen die leven in soms moeilijke omstandigheden, mensen die even een steuntje in de rug nodig hebben of simpelweg een luisterend oor. Er voor de ander zijn, naast de ander gaan staan, helpen waar het kan, samen gemeenschap zijn, dat beogen de bij Netwerk DAK aangesloten organisaties.

Ik ben trots en dankbaar dat Netwerk DAK samen met de fondsen in korte tijd het Noodfonds Corona heeft kunnen oprichten, dat in deze moeilijke tijd steun heeft kunnen bieden aan de zwaarst getroffenen. Een crisis als deze raakt vaak juist de mensen die het al moeilijk hadden. Het is hartverwarmend om te zien, welke mooie, lokale initiatieven er van de grond komen, die hopelijk net het verschil gaan maken om met elkaar deze crisis het hoofd te bieden.

Onze ambitie is het, om samen met u, stem te geven aan de kwetsbare groepen in onze samenleving, steun te geven waar nodig en te zorgen dat het belangrijke werk van inloophuizen, buurtpastoraat en staatpastoraat kan voortgaan.
Ik ben een positief en optimistisch gestemd, ondanks de soms somber makende voorbeelden in de media. Verandering is mogelijk. Ik zie zoveel mensen van goede wil die samen de schouders eronder zetten om anderen te helpen een stapje verder te komen. Dit is de kracht die we willen aanwakkeren, bundelen en versterken op weg naar wereld waar iedereen telt en iedereen kan meedoen. Laten we samen die uitdaging aangaan!

Hartelijke groet,

Paul van Hattem

gepubliceerd: 14 september 2020