Mondkapjes in het inloophuis?

Het nieuwste advies is “draag in de openbare ruimte een mondmasker”. Een inloopruimte is open voor iedereen en dan zou het logisch zijn om het mondkapjes advies ook hier te volgen. Mondkapjes kunnen af zodra men is gaan zitten. Het advies geldt niet voor besloten gebouwen. Dit zijn gebouwen die niet vrij voor publiek toegankelijk zijn. Voor inloophuizen, buurtpastoraat en straatpastoraat is het niet eenduidig. Kijk hier voor uitgebreide informatie.

Het is een dringend advies en niet verplicht en bij de afwegingen kan meespelen het aantal bezoekers dat tegelijk binnen kan zijn en of het mogelijk is om afstand te houden bij het binnenlopen en bij toiletbezoek. Het hangt ook af van de bezoekers die komen, er zijn bezoekers die grote moeite hebben met regels naleven. Het advies is duidelijk, maar de praktijk nog niet.

Blijf in ieder geval controleren of mensen klachten hebben, noteer contactgegevens van bezoekers, houd 1,5 meter afstand, beperk het aantal bezoekers binnen per ruimte tot 30 en zorg voor goede ventilatie.

Heb je suggesties of aanvullende informatie: deel het met een email aan info@netwerkdak.nl, dan kunnen we van elkaar leren.

gepubliceerd: 5 oktober 2020