Nieuw lid in Middelburg

In Middelburg startte vier jaar geleden de inloop ‘Hofje onder de Toren’. Inloop en maaltijden lopen goed en er zijn heel veel plannen bij dit initiatief dat wordt gedragen door drie kerken. Het starten van een inloophuis heeft gewoon tijd nodig om bekend te worden en vertrouwen te krijgen in de omgeving. Door goede samenwerking met Middelburgse organisaties raken ze ingebed in de stad. Ondanks de coronamaatregelen lukt het om open te blijven. Dat vraagt wel creativiteit: bij de maaltijden bijvoorbeeld is er wel soep, maar mensen brengen hun eigen lunch mee omdat dat veiliger is.

De hovelingen, zoals de initiatiefnemers heten, waren blij met Netwerk DAK. Op de website vonden ze informatie zoals functieomschrijvingen. Jack en Helma vertelden dat inloophuizen via Netwerk DAK nu ook gebruik kunnen maken van de mobiliteitspool van de PKN.

Jack en Helma waren onder de indruk van het werk dat verzet is en zijn blij dat ook in Middelburg een plek is voor zingeving door de week en voor mensen om anderen te ontmoeten.

gepubliceerd: 2 oktober 2020