Homeless award Groningen

Jaarlijks rijkt Stichting van de Straat de ‘Homeless award’ uit aan een persoon of organisatie in stad of ommeland, die zich het afgelopen jaar op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de beeldvorming en/of positie van dak- en thuislozen. Dit jaar wordt de Homeless award voor de derde keer uitgereikt.

Positief geluid

Drie jaar geleden vroeg Stichting van de Straat zich af: hoe kunnen we het werken voor en het werken met dakloze mensen uit de ‘oei moeilijk, zwaar, problematische-hoek’ halen? In het nieuws horen we vooral de negatieve berichten. Maar er is in de maatschappij veel meer vriendelijkheid en positieve bejegening dan we zien of horen.

Er zijn genoeg winkels, horecagelegenheden, organisaties, individuen die de door problemen of kou geagiteerde dakloze juist niet wegsturen, maar hem of haar – bijvoorbeeld – een kopje koffie aanbieden. Er komt uit al die inzet heel veel goeds. En hoe krijgen we dat voor het voetlicht?

Uitreiking

Kandidaten voor de Homeless award konden worden voorgedragen. Uit de voorgedragen kandidaten nomineerde het bestuur van de stichting drie kandidaten. Via de website van Stichting van de Straat kunnen mensen stemmen op een van deze kandidaten. Degene met de meeste stemmen krijgt de homeless award 2021 uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in november. Lees hier meer.

Ook een Homeless award uitreiken?

Wie zou er in jouw omgeving een Homeless Award verdienen? Op welke manieren kun je deze persoon of organisatie in het zonnetje zetten?