Coronatijd-tips

Hoe blijf je als inloophuis present nu er zoveel contact-beperkende maatregelen zijn? Deze coronatijd vraagt veel creativiteit van inloophuizen, buurtpastoraat en straatpastoraat. En creatieve ideeën kunnen ook geld kosten.
Hieronder vind je eerst een bericht over het Noodfonds dat Netwerk DAK heeft opgericht. Daarna vind je Tips en ideeën. Ze zijn ingedeeld in

  • ontmoeting – en alternatieven voor activiteiten
  • maaltijden – en andere eerste levensbehoeften
  • daklozen – en thuislozen, ongedocumenteerden
  • overig – over samenwerken, vrijwilligers, individuele noodhulp, etc.

De recentste berichten staan bovenaan. De overzichten worden regelmatig aangevuld, dus kom gerust af en toe terug. En heb je een aanvulling? Mail die dan naar ons.

 

Netwerk DAK opent Noodfonds
Netwerk DAK heeft een noodfonds opgericht voor extra hulp. Lees de informatie over dit fonds en enkele voorbeelden. Doe ook een aanvraag als je snel extra middelen nodig hebt!

Tips en ideeën
Veel inloophuizen bedenken allerlei creatieve ideeën om in deze tijd van beperking van sociaal contact present te kunnen blijven. Netwerk DAK verzamelt ze en zet ze overzichtelijk bij elkaar. Laat je inspireren door de voorbeelden.

Nieuwe vormen van ontmoeting
Nu de meeste inloophuizen volledig gesloten zijn, ontstaan overal nieuwe vormen van ontmoeting. Misschien zit er iets bij waar je iets mee kunt.

Alternatieve voor maaltijden
Samen eten is in veel inloophuizen een belangrijke activiteit. Er ontstaan steeds meer creatieve vormen om hiervoor een alternatief te bieden.

Wat te bieden aan daklozen?
De Corona-maatregelen hebben in het bijzonder ingrijpende gevolgen voor mensen die dakloos zijn. Immers, zij kunnen niet thuis blijven. Hoe ben je dan present? We geven je wat tips.

En verder
Er zijn ook veel algemene dingen die het vermelden waard zijn. We zetten ze op een rij.