Coronamaatregelen vanaf 19 november

Op 19 november mogen buurthuizen, musea, theaters, zwembaden en pretparken weer open na een sluiting van 2 weken. De geeltelijke lock down blijft wel van kracht. In binnenruimtes waar mensen zitten, geldt een maximum van 30 personen. Eet en drinkgelegenheden zijn gesloten, afhalen blijft mogelijk. 1,5 meter afstand blijft de norm en een gezondheidscheck als mensen binnen komen is noodzakelijk. Kijk voor alle maatregelen bij de rijksoverheid.

Actuele informatie over wat dit betekent voor buurthuizen en sociaal werk vind je op de site van Sociaal Werk Nederland. Ieder inloophuis of buurtpastoraat is anders, maar in veel opzichten zijn ze wel te vergelijken met buurthuizen of sociaal werk. Bepaal dus in je eigen situatie wat veilig is en wat belangrijk is voor je bezoekers. En overleg desnoods met de wijkagent of de gemeente.

Veel van de bezoekers van inloophuizen hebben geen andere plek waar ze naar toe kunnen en missen de dagstructuur en de aanspraak. Het is belangrijk om er voor hen te zijn, binnen de grenzen van wat mogelijk is en wat veilig is.

gepubliceerd: 19 november 2020