Er zijn inloophuizen voor jonge moeders, voor mensen die contact belangrijk vinden, voor mensen die niet tegen prikkels kunnen, voor straatmensen, voor mensen die actief zijn in de buurt. Elk inloophuis is anders. In de filmpjes zie je verschillende soorten inloophuizen. Wil je weten of er bij jou in de buurt ook zo’n inloophuis is? Of wil je contact met een buurtpastor, een straatpastor? Kijk dan op de landkaart.

Inloophuis voor jou

“Ik ben hier tien jaar geleden komen wonen na een scheiding. Ik viel eigenlijk in een groot gat. Ik zat hier alleen. Ik dacht ’ik kan hier alleen in mijn huis blijven zitten. Maar ik kan ook naar buiten gaan en proberen om mensen te ontmoeten.’

Lees meer…

Zo ben ik bij de Open Haven terecht gekomen. Dat was als een warm bad. Je mag zijn wie je bent en je wordt geaccepteerd zoals je bent … en ik voelde me echt thuis.” Aan het woord is een bezoekster van inloophuis Open Haven in Lelystad. Dit filmpje is gemaakt door Omroep Flevoland. Kijk hier voor het filmpje.’

Inloophuis Makom

Bij inloophuis Makom begint de dag met het smeren van stapels broodjes. Makom is een van de 8 inloophuizen van De Regenboog in Amsterdam.

Lees meer…

In deze film van 30 minuten zie je hoe het toegaat in Makom. Waarom komen de bezoekers dagelijks naar dit inloophuis en hoe kijken zij aan tegen dak- en thuisloosheid? Kijk hier voor de film.

Inloophuis voor vrouwen

‘Sinds ik hier kom, kan ik weer lachen’, zegt één van de bezoeksters van inloophuis De Paraplu in Rotterdam.

Lees meer…

Kijk hier naar de film van 10 minuten.

De Paraplu, dat is vooral ontmoeting en gezelligheid. Er is koffie en thee, je kunt er praten met andere vrouwen. Er zijn mensen bij wie je terecht kunt met je vragen. Je kunt meedoen met activiteiten. En je kunt tussen de middag gratis met ons mee eten.

Inloop bij bazaar in Rotterdam Ommoord

Deze middag stroomt het weer vol. Het is de bazaar die iedere twee weken wordt gehouden in de Rotterdamse Open Hof. Mensen uit de buurt zoeken spulletjes die ze nodig hebben. Ze blijven nog even om te praten en er is koffie.

Lees meer…

Niet alleen bij de bezoekers, ook bij vrijwilligers is deze bazaar populair. ‘Als mens ben je kerk; iedereen, of je nu moslim bent of wat dan ook, iedereen is hier welkom,’ zegt een vrijwilligster van de in de Open Hofkerk in Ommoord, Rotterdam. ‘De vrijwilligers staan in de rij, omdat het zo leuk is …’
Kijk hier hoe bijzonder het is.