Regionale bijeenkomst in Apeldoorn

6 oktober, 2020

 

Op dinsdagochtend 6 oktober vindt een regionale bijeenkomst plaats in De Herberg in Apeldoorn. Het thema van de bijeenkomst is “provocatief met bezoekers”. Bij de regionale bijeenkomsten hebben we ieder jaar een leerzaam programma met ruimte voor uitwisseling. Dit jaar is het vooral gericht op vrijwilligers.

Provocatief betekent: liefdevol, humoristisch en uitdagend. Met een provocatieve houding, reageer je op bezoekers op een manier die ze niet verwachten. Dat leidt tot verrassende gesprekken, die heel anders verlopen dan je zou verwachten.
In de workshop leer je de waarde van deze benadering en wanneer je deze toe kunt passen. Tevens oefenen we met de provocatieve basishouding en leer je een gemakkelijke, altijd te gebruiken interventie. De workshop wordt geleid door Marieke Sillevis Smitt die trainer is en zelf provocatief werkt. Kijk eens op haar website.

Netwerk DAK verbindt 150 inloophuizen, buurtpastoraat en straatpastoraat. Netwerk DAK wil uitwisseling bevorderen en zorgen dat iedereen mee kan doen.

Programma
9.15 De koffie staat klaar!
9.30 Welkom
9.45 Korte inleiding over provocatief werken: wat is het, wanneer gebruik je het, waarom is het waardevol
10.30 Koffiepauze en daarna oefening
12.00 Afronden workshop en tijd om even na te praten
12.30 Iedereen gaat naar huis

Aanmelden 
Vanwege de corona maatregelen is er ruimte voor maximaal 9 vrijwilligers. Daarom vragen we om vooraf aan te melden via info@netwerkdak.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Na aanmelding krijg je een bevestiging.