Netwerk DAK - Door Aandacht Kracht
 
Zo wordt het spel gespeeld

Zo wordt het spel gespeeld, Over empowerment en gemeenschap, een praktijkonderzoek, Titus Schlatmann en Rob van Waarde,  Van der Ros Communicatie, 2012, 144 pp., ISBN 978-90-812849-6-7.

Het boek is de weerslag van een praktijkonderzoek, dat gedaan is door zes pastorale beroepskrachten, werkzaam in stadswijken, met mensen die achterstand en uitsluiting kennen. Zij brengen concrete praktijkverhalen bijeen en doordenken deze methodisch. De ervaringen zijn te lezen als succesverhalen, maar vaak ook als breekmomenten. Lang niet alles lukt. Processen van empowerment en gemeenschapsvorming verlopen niet in een rechte lijn.

Recensie door Henk Meeuws

Op 10 februari 2012 werd het boek gepresenteerd op een studiedag.
Hans Boutellier, directeur van het Verweij-Jonker Instituut onderstreepte  de kracht van 'lichte gemeenschappen; in de huidige maatschappij, en vergeleek de werkplekken met het swingende spel van jazz-muziek, waarin individuele kwaliteiten tot hun recht komen: telkens nieuw, licht georkestreerd en tegelijk ook staande in een lange traditie.

Theologe Maaike de Haardt herkende de uitnodigende toon van het boek. Lees hier haar inleiding Dag-dagelijkse spiritualiteit.

terug
 
 
In Beeld
Activiteiten bij de inloop
meer
 
Wat doet Netwerk DAK?
meer
 
Ons werk wordt mede mogelijk gemaakt door