Netwerk DAK - Door Aandacht Kracht
 
Uittekenen

Jarenlang zette zij zich in als gastvrouw in ons Meester Geerthuis. En in de voorloper daarvan. Als ervaringsdeskundige kon zij als geen ander verwoorden hoe de binnenwereld van mensen met een psychiatrisch ziektebeeld eruit kon zien. Heel verfrissend was altijd haar reactie als de rest van het vrijwilligersteam in de vergadering even stoom moest afblazen over “raar” gedrag van onze gasten. Met haar originele invalshoek gaf ze ons een andere kijk op mensen.
 De hectiek in ons Meester Geertshuis maakte de laatste tijd dat haar prikkelgevoelige geest overvoerd werd. Teveel herrie en onverwachte zaken. Ze kon niet naar behoren functioneren en zag zich gedwongen om haar vrijwilligerswerk op te zeggen. Het contact is echter gebleven, per brief of aanzichtkaart. In de luwte van haar huis, haar domein, denkt ze, schrijft ze en luistert ze veel naar de radio. En houdt ze het lijntje met ons Meester Geertshuis. Zorgvuldig kiest ze het moment om zich buiten te begeven. Dat kan maar beperkt, vanwege alle indrukken die op haar afkomen.
Toch komt ze wel naar de MagiSTRAATsvieringen. Tijdens een van de vieringen hadden we het over “stemmen horen”. Een man vertelde hoe het hem beperkte en verdrietig maakte. Later schreef ze me per brief dat voor haar de stemmen ook soms een zegen kunnen zijn. Terwijl ze buiten in stormachtig weer liep maande een stem haar tot doorlopen. Toen ze een stevige pas bijzette woei pal achter haar een hele dikke tak van de boom. Hij viel exact neer op de plek waar ze zonet nog liep. Die had niet op haar neer moeten komen, dan had ze het niet overleefd. Haar stemmen zijn soms die van haar beschermengelen.
Ook schreef ze dat ze een nieuwe hobby heeft, in een notitieboekje tekent ze wat haar bezig houdt. Met nieuwe ogen kijkt ze naar wat er vanuit haar geest zomaar onder haar handen ontstaat. Ze refereert aan het verhaal van de blinde man die kan zien nadat zijn ogen met spuug zijn bestreken, als ze verhaalt over de kleuren die ze soms met spuug vermengt. In de kleine omkadering van het blad schetst ze de beelden van haar binnenwereld. Pas kreeg ik van haar een kaart, ter ere van mijn verjaardag. Met daarop een wens die haar helemaal tekent: “je hoeft niet buiten te zijn om de zon te voelen”

Reageren? Ceciel@meestergeertshuis.nl
 

terug
 
 
In Beeld
Activiteiten bij de inloop
meer
 
Wat doet Netwerk DAK?
meer
 
Ons werk wordt mede mogelijk gemaakt door