Netwerk DAK - Door Aandacht Kracht
 
NIEUWSBRIEF, november 2017
Vacature
Kerk- en buurtwerk Lombardijen zoekt per 1-1-2018 een nieuwe buurtpastor (m/v) voor 18-20 uur per week, wegens vertrek van één van de medewerkers.
Reageren kan tot 15 november. Kijk
hier voor de vacaturetekst.

Aankondigingen
2 november Landelijke netwerkdag ‘dealen met het wij-zij denken’
Bij enkele workshops is nog ruimte, dus u kunt nog aanmelden.
De dag is samen met Stem in de Stad in Haarlem georganiseerd. Kijk
hier voor programma en aanmelden.

Netwerk DAK heeft twee nieuwe bestuursleden
Met twee nieuwe leden kreeg het bestuur van Netwerk DAK een mooie uitbreiding. Dirck Vroonland is bestuurslid van inloophuis de Zevensprong in Veenendaal en Paul van Hattem was jarenlang voorzitter van MST-mensen in beeld in Tilburg. Beiden hebben een rijke bestuurlijke ervaring en we zijn dan ook bijzonder verheugd dat zij zich als bestuursleden van het netwerk willen inzetten voor kwetsbare mensen. De andere bestuursleden zijn Piet Kuijper, Simon Brussel en Kristel Ashra.

Berichten
Bijdragen voor kinderen
Bij het Nationaal Fonds Kinderhulp kunt u aanvragen doen voor kinderen tot 21 jaar, voor schoolkosten, dagje uit, scouting, speelgoed voor individuele kinderen. U kunt er een beroep op doen als andere voorzieningen waaronder Jeugdsportfonds en Stichting Leergeld niet in de nood kunnen voorzien. Kijk hier voor meer informatie.

Verhalen
“Met deze mensen kan ik lachen. En als je samen lacht, dan ben je toch gewoon allebei mens?” Deze mooie uitspraak die prikkelt tot verder lezen is te vinden op de website van Stem in de Stad. Daar lees je het zorgelijke verhaal van Blaise. Maar het verhaal eindigt toch met iets moois:
‘Sinds twee jaar verblijft Blaise in Haarlem. Hij kreeg een kamer bij Stem in de Stad. Blaise wil terug naar Burundi en krijgt daar begeleiding bij. “Terugkeren is niet makkelijk. Ik loop stage op een boerderij. Zo leer ik een vak. Het schijnt dat Campina ook in Burundi zit. Misschien kan ik daar aan het werk.”

Naast de afwijzingen en nare ervaringen ziet Blaise ook een andere kant: “Ik heb zoveel mensen leren kennen. De oudere betrokken vrijwilligers bij Stem in de Stad, de jonge mensen die daar meehelpen, dak- en thuislozen en niet te vergeten de boer en boerin van mijn stageadres. Met deze mensen kan ik lachen. En als je samen lacht, dan ben je toch gewoon allebei mens?”’
Lees hier het hele verhaal van Blaise.

Volgende Nieuwsbrief
De volgende Nieuwsbrief verschijnt eind november. Mocht u de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, zendt u dan een e-mail naar secretariaat@netwerkdak.nl. Op Facebook vindt u actueel nieuws en berichten van aangesloten organisaties.
 
 
 
In Beeld
Activiteiten bij de inloop
meer
 
Wat doet Netwerk DAK?
meer
 
Ons werk wordt mede mogelijk gemaakt door