Netwerk DAK - Door Aandacht Kracht
 
Leefgemeenschap zoekt kerngroeplid

KOM OVER EN HELPT ONS
Onze woongemeenschap zoekt een nieuw kerngroepslid. 
De Wonne Almelo is een oecumenische woongemeenschap. Als kerngroepsleden geven we een tijdelijk thuis aan maximaal negen mensen die acuut een onderdak nodig hebben. De meeste tijdelijke huisgenoten zijn bij hun komst dakloos en verkeren op een soort kruispunt in hun leven. We bieden onderdak, structuur, eten en drinken, een huiselijk klimaat en stimulans om nieuwe wegen in te slaan. Van onze tijdelijke huisgenoten verwachten we dat ze meedoen op het ritme van het huis, rekening houden met elkaar en respectvol met elkaar omgaan. Samen dragen we de kosten van huisvesting en levensonderhoud. Ieder doet als het even kan dagelijks één of meerdere klussen, en zo wordt het huishouden draaiend gehouden.
De belangrijkste inspiratiebron voor ons als kerngroep is het leven van Jezus Christus. Hij kwam op voor wie in een moeilijke situatie verkeerde. Een kleine tweeduizend jaar geleden werden velen al door zijn boodschap geraakt. Wij laten ons anno 2017 nog steeds raken. Voeding vinden we als kerngroep in het ochtend- en avondgebed in de kapel . Woorden als ‘samen delen’, ‘betrokkenheid’, ‘eenvoud’ en ‘kwetsbaarheid’ proberen we in het leven van alledag inhoud te geven. Ieder kerngroepslid heeft ook activiteiten en/of werk buiten de gemeenschap.
Wie voelt zich geroepen om onze kerngroep te versterken? We hebben vier eenvoudige units voor kerngroepsleden. Op dit moment kent onze groep drie inwonende en twee uitwonende  leden. Wie kennis wil maken met onze gemeenschap is van harte welkom om in de week van 17 tot 22 juli a.s. een paar dagen met ons mee te leven. 
Reageren kan per post (Arendsboerweg 1, 7601 BA  Almelo), per mail (info@dewonnealmelo.nl) of telefonisch (0546-456436). Meer info is de vinden op de website, www.dewonnealmelo.nl
 
 
 

terug
 
 
In Beeld
Activiteiten bij de inloop
meer
 
Wat doet Netwerk DAK?
meer
 
Ons werk wordt mede mogelijk gemaakt door