Netwerk DAK - Door Aandacht Kracht
 
Scenes in de Copy Corner

 De kopieerwinkel de Copy Corner is zo'n plek. In de Copy Corner worden de kleurrijke rasta en de jonge vrouw met hoofddoek studenten bedrijfseconomie en dat kan het wereldbeeld van de wachtende oude heer met stok, die zelf een man met een filosofisch levenswerk blijkt te zijn, veranderen. Wat gebeurt er in deze winkel en is dat kopieerbaar naar andere publieke ruimtes? Wat wordt er uitgewisseld en wat zijn de mogelijke sociale effecten? Observaties in een kopieerwinkel en fotoreportages van vergelijkbare praktische ontmoetingsplekken in gemixte Rotterdamse wijken bieden stof tot nadenken over sociaal-ruimtelijke vraagstukken.

Scenes in de Copy Corner, Van vluchtige ontmoetingen naar publieke vertrouwdheid, Joke van der Zwaard, 176 pp., ISBN 978 94 6105 0038

 

Joke van der Zwaard is ontwikkelingspsychologe en werkt als zelfstandig onderzoekster/publiciste op het terrein van sociale ongelijkheid, sociale mobiliteit, emancipatie en samenlevingskwesties in relatie tot wonen, opvoeding en onderwijs.

terug
 
 
In Beeld
Activiteiten bij de inloop
meer
 
Wat doet Netwerk DAK?
meer
 
Ons werk wordt mede mogelijk gemaakt door